Edit Content

Stay Connected

НАШАТА ИСТОРИЯ

ЗА НАС

или как започна #?

    Както започват повечето такива неща - С глупава вяра, че двамата можем да променим нещо. 

    Всъщност, hashtag в началото дори не се казваше hashtag. Не се казваше май никак, защото се лутахме между имена, но така и не се спряхме на конкретно.

    По-важен беше плана за нещото което искахме да постигнем. И малко хора знаят, че всъщност всичко това започна отдавна.

много отдавна...

    На 3-ти Февруари, 2014-та година двамата с Иван (Желязков, а аз се казвам Георги Илиев, за тези които не ни познават) формулирахме първия си бизнес план, с който искахме да създадем заведение. Всъщност, ние не искахме да продаваме напитки и продукти. Сега като се замисля, май все още не е това нещото, което най-много искаме.  

    Искахме да създадем преживявания, емоции и спомени.

    Ще си позволя, без позволението на Иван да копирам цитат от първият ни бизнес план, от графа "пазарна атрактивност", без никакви корекции:

Нашата главна цел е да оставим траен отпечатък в спомените на нашите посетители.  Искаме да им предложим изживявания а не материални, скучни и еднотипни продукти, каквито могат да намерят навсякъде.  Посетителите ни ще идват с идеята да получат емоция, да гледат представление, да се почувстват обгрижени от любезния персонал и същевременно да пият по питие поднесено им по един различен за пазара начин.

Това е записано на 3 Февруари, 2014 г., 15:14 часа в google drive.

На 4-ти Февруари обаче...

Оказа се (ти да видиш), че да стартираш бизнес е скъпо (ПС: Малко след като започнахме разбрахме, че е дори още по-скъпо от просто "скъпо" - но за това - после). Направихме презентация, подготвихме си питча и започнахме да обикаляме близки и роднини за сийд капитал...

Слава богу, никой от тях не ни даде и една стотинка.

Тогава много ме беше яд, но мотивацията, която ми даде това, че всички ми отказваха беше (а май и още е) в основата на упоритостта с която правим всичко, което правим.

2 години и половина работихме всякакви неща, снимахме обекти за стрийт-вю на Гугъл Мапс, аз паралелно с това проектирах, и заделяхме всичко което вадехме, защото искрено вярвахме, че пазара има нужда от това място, което не продава бутилирани продукти, а носи Емоция. Преживявания. Спомени.

Майната му на пазара. Ние имахме тази нужда.

Един ден, съвсем случайно, се натъкнах на обява, че квартално кафе на улицата на която тогава живеех се отдава под наем. Обадих се на Иван, и му казах "Давай да го направим! Ще го вземем пък ще му мислим"... Тогава още нямахме пари да реализираме и 1/6-та от това което ни трябваше, и - разбира се - разумното нещо беше реакцията на Иван:

"Не знам, дай да го премислим, мястото е на майната си, не е хубаво, няма никакво оборудване"...

След което аз подписах договора и му се обадих да му кажа, че съм платил първия наем.

До ден днешен не помня, дали не го подписах и на първият ни дружествен договор.

Това беше първият Хаштаг - Студио.

  Защо студио?

  Щом сте чели до тук, явно ви е интересно.

  Помещението имаше сутерен* (подземен етаж), до който не можеше да се стигне по нормален начин, но имахме право да го ползваме.

  Може би тук е момента да скъсам малко следването на историческите събития и да ви споделя една не-точно-тайна за мен и Иван:

  | Когато много искаме нещо не блестим с рационалните си решения...

9-ти Август, 2016 г.

"ЛЕК РЕМОНТ"

  Респективно, решихме, че ако искаме тоя етаж да се ползва, ще трябва да се промени нещо.

  И изрязахме огромна дупка в пода, като премахнахме близо 10 м2 от горния етаж, изляхме нова стоманобетонна стълба, бетонна сцена и подиуми в сутерена.

  Лек ремонт. Така казахме на хазяйна като подписвахме договора :D.

  Излишно е да ви казвам, че беше леко изненадан от мащаба на определението ни. Слава-богу излезе разбран човек и ни изтърпя една цяла година, в която ние правехме #РЕМОНТ, защото нямахме парите да свършим бързо, и го извършвахме двамата с Иван всеки ден след работа, и уикендите.

Септември, 2016 г. -

Пари нямаше.

  Паралелно с това работехме, за да извадим парите, които не ни стигаха. Всъщност, всичките ни спестявания едва платиха наема за тази 1 година. Всичко друго изкарахме и вложихме в летеж, и благодарение на много помощ от приятелите и вече семействата ни.

  Когато приключихме бяхме съдали страхотен интериор, който до ден-днешен смятам, че е сред най-най-добрите ми проекти.

  Тогава си говорихме дълго, и си поставихме за цел Хаштаг да бъде място, на което всеки ден нещо да се случва.

Прочети Още...

 Стендъп, театър, бирени дегустации и музикални групи, клоус-ъп магия и представяния на книги - да стане мястото, на което месечната програма да е по-богата от менюто, и всеки ден когато посетиш заведението да се натъкнеш на нов експириънс, в атмосфера на уют подобен на собствения ти хол. Да имаш преживявания които не си предполагал, че ще видиш, но да бъдат грабващи, интересни и споделени с други яки хора, точно като теб.

Клуб. За хора със сходни интереси, които търсят преживяване и спомени повече от колкото търсят шише кока-кола.

- Юни, 2017 г.

Защо "Студио"?

  Заради атмосферата, която създадохме.

  Хаштаг е уют, в който се чувстваш като у дома си, без значение с какви дрехи си облечен. Там си сред свои, в място което ви сближава, позволява ви да се забавлявате сякаш никой не гледа, и да изпитате най-яките мигове в живота си.

  Едно време първата ми репитиционна беше в мазето на един приятел. Там имах най-яките мигове на свобода с музиката, с приятели и с искрено забавление.

  Мечтаехме си един ден да имаме наше "Студио".

Юли, 2017 г.

"Ами... да отворим, а?"

И на 21.07.2017-та, в 14:30 следобяд обслужихме първите си клиенти. И след това в спомените ми нещата се случваха бавно, а сега гледайки назад изглеждат толкова лавинообразни:

14:30 ч. 21, Юли 2017 г.

Първи Stand-up

Първия Стендъп на сцената ни се оказа и вратата към едно от най-големите ни богатства като приятелство. 

Мъпетите, и тяхното стендъп шоу, част от което беше и Димитър Иванов - Капитана - Още не беше Капитана. Това ние го измислихме малко по-напред.

23.Септември 2017

Димитър Иванов - КАПИТАНА

Подписахме договор с Димитър Иванов за изграждане на бранда "Капитана" и започнахме работа с него като стендъп комедиант.

01.Септември 2018 г.

ЧИСЛАТА

заведения
0
хостнати събития
0 +
резервации
0
национални турнета
0
продадени билети
0 +
града
0 +

* към 16.10.2023

communistSubscribe-BalloonTalk-filled

Subscribe

ЗАПИШИ СЕ!

Всички други те подслушват!

Само ние ти даваме награди и информация за програмата!

Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.